Een educatieve illustratie zorgt ervoor dat een tekst, idee, boodschap, omschrijving of definitie duidelijker overkomt. Het verhelderd concepten & maakt complexe emoties of gevoelens tastbaar en toegankelijk.

educatieve illustraties

Zorg om naasten

Opdrachtgever: Kenniscentrum Zorginnovatie

Voor het lectoraat 'Zorg om naasten' van Erica Witkamp, Kenniscentrum Zorginnovatie maakte ik heel wat illustraties, waaronder de coverillustratie. In het lectoraat staat niet alleen de patiënt, maar ook de naasten van de patiënt en de borgprofessionals centraal. In deze illustrati

Stress & Burnout

Opdrachtgever: Wendy Van Mieghem, socioloog, psycholoog en schrijfster

Van schrijfster, psycholoog en socioloog Wendy Van Mieghem verschijnt in 2024 de praktische gids 'Leven met stress en burn-out' warvoor ik onder meer deze coverillustratie maakte.

Sustainable Development Goals

Opdrachtgever: Gemeente Brasschaat

In het kader van de Sustainable Development Goals (SDG's), zette de gemeente Brasschaat een aantal Brasschaatse helden in de bloemetjes die afgelopen jaar (2023) hun steentje bijdroegen aan het realiseren van deze SDG's.

Ik werd gevraagd een illustratie te maken om cadeau te doen. Ik vatte de 5 verschillende helden samen in 1 beeld met een focus op de verschillende manieren van kwalitatief onderwijs en het belang van levenslang leren.

kan ik voor je doen?

WAT

Het zijn warme illustraties die niet alleen de inhoud maar ook het gevoel erachter visueel weergeven en ervoor zorgen dat ook complexe onderwerpen toegankelijk worden voor jouw doelpubliek.

Ik maak heldere illustraties die helpen met het overbrengen van jouw tekst, idee of boodschap.

Ik verzorg de vormgeving van jouw eindproduct in het geval van

ik zorg ervoor dat alles overzichtelijk samenkomt in een passend geheel. Desgewenst zorg ik ervoor dat jouw eindproduct gedrukt wordt.

kaarten, infocharts, infographic, folders of flyers:

plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in

Van sociaal werker 

over roos

Als illustrator specialiseer ik me in het maken van illustraties met een educatief doel. Mijn achtergrond in orthopedagogie en agogische wetenschappen vormen samen met mijn ervaring als jeugdwerker en arbeidsbemiddelaar de basis van mijn werk. Dat resulteert in warme illustraties die sociale en psychologische onderwerpen toegankelijk maken. Mijn doel is altijd om iets herkenbaars te creëren.

Ik startte mijn carrière in de sociale sector als opvoeder, jeugdwerker en bemiddelaar. Het gebrek aan ruimte voor mijn artistieke kant bleef knagen en dus richtte ik Studio Roos op, een on- en offline atelier waar mijn creativiteit én sociaal talent samenkomt. Sinds 2016 help ik mensen in het overbrengen van hun boodschap aan de hand van illustratie en beeld. 

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen blij te maken en hun het gevoel te geven dat ze goed genoeg zijn. Ik geloof er in dat een gevoel van gezien zijn, je de ruimte geeft om het beste in jezelf naar boven te laten komen. 

Ik heb sindsdien illustraties gemaakt voor schrijvers, coaches, zorgprofessionals en mensen die werkzaam zijn in de sociale sector.

naar illustrator.

Stap 1
Na dit overleg bezorg ik je een gedetailleerde offerte. Daarin neem ik zo veel mogelijk informatie op, zo kunnen we gelijk zien of we op dezelfde golflente zitten. 
Is de offerte akkoord, dan ga ik voor je aan de slag! 
stap 2
Stap 3

bestel educatieve illustratie

We starten steeds met een overleg waarbij ik luister naar jouw project, idee en/of vraag en bekijk hoe ik je daarbij kan helpen.  Ik geef gelijk ook uitleg over mijn werkwijze en aanpak. 

als je met me wilt samenwerken?

HOE WERKT HET

Erica

Ik ben heel blij dat Roos illustraties maakte voor mijn lectoraat. Krijg er regelmatig complimenten over. Juist omdat ze dynamiek laten zien en tegelijkertijd ruimte laten voor eigen invulling. Dus dank Roos! En ik kom een volgende keer weer graag jij je terug.!

Wil je graag meer informatie, even overleggen of een offerte opvragen? 

Tijdens een vrijblijvend, online kennismakingsgesprek bespreken we of een educatieve illustratie een goede oplossing voor je kan zijn, wat je wensen en verlangens zijn en licht ik mijn werkwijze toe. Op basis van dit gesprek bezorg ik je een offerte. 

plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in